top of page

Private Investigations

Het meest complete allround detectivekantoor!

Private Investigations is uniek in haar werking. Naast experten in observatie en schaduwen, beschikken we over een eigen cyber crime unit, een forensisch en technisch labo.

Wat is phishing?

Phishing is een vorm van fraude waarbij de oplichter het slachtoffer naar een valse webpagina doorverwijst. Deze vorm van fraude vindt meestal plaats via e-mail en heeft als doel het verkrijgen van persoonlijke (bank) gegevens.


Wat is het doel van phishing?


​U wordt meestal via e-mail gecontacteerd, een bericht afkomstig van een op het eerste zicht betrouwbare organisatie of onderneming. In realiteit gaat het om fraudeurs, oplichters. 


In het grootst aantal gevallen, maken ze gebruik van gekende websites  (PayPal, eBay, Bank, Bol,…) dit om vertrouwen op te wekken bij het slachtoffer.In het bericht dat u ontvangt wordt gevraagd om een specifieke website te bezoeken, dit om gegevens te bevestigen of te corrigeren.

Om welke persoonlijke gegevens kan het dan gaan?

 • Bankgegevens

 • Kredietkaartnummer

 • Gebruikersnamen

 • Wachtwoorden

 • Geboortedatum

Hoe wordt u om de tuin geleid?

 • U moet een bestelling bevestigen

 • Uw account dreigt te verlopen of deze moet aangepast worden

 • Een deel van uw gegevens zijn verloren gegaan

 • Aanpassing van privacybeleid

Dit noemen we social engineering.

Wanneer u bij het doorklikken de website bezoekt, dan wekt dit nog steeds geen argwaan op, want deze lijkt dan ook waarheidsgetrouw op de originele en ziet er zeer legitiem uit. Ook proberen ze de domeinnaam van de website zo sterk mogelijk te imiteren. Wanneer u gegevens op deze manier doorstuurt, dan kunnen de fraudeurs deze gebruiken voor alle doeleinden.

Hoe phishing herkennen (spoofing)

 • Taalgebruik: het spreekt voor zich wanneer de tekst onzorgvuldig is geschreven, dat er een vuiltje aan de lucht hangt.

 • Gedwongen tekst: U bent verplicht om snel te reageren. Men zal u een speciale aanbieding voorstellen of dat uw account verloopt wanneer u niet snel reageert.

 • Onpersoonlijk: Het bericht is te algemeen.

 • Foute link: Het is heel belangrijk om zeer goed naar de naam van de link te kijken, meestal is deze zodanig gemaakt wanneer u erop klikt, u op de omgeleide site terechtkomt. (vb.: tinyurl.com/...)

 • Bijlagen zeker nooit openen!

Wat kan Private Investigations voor u betekenen?


Neem direct contact op met Private Investigations! Na een screening van uw computer, zal Private Investigations vaststellen welke gegevens zijn overgemaakt aan de fraudeurs. Alle inlog-gegevens zullen via onze beveiligde systemen aangepast worden om verdere schade te voorkomen.


Private Investigations voorziet ook in de vernietiging van schadelijke software.


Een digitaal onderzoek zal de gegevens verzamelen om een correcte klacht neerlegging bij de gerechtelijke diensten, dit met het oog op eventuele recuperatie van gestolen goederen en/of financiële transacties.  

Het onderzoeken van cybercriminaliteit is geen gemakkelijke taak. Daarom hebben onze experten gestudeerd en getraind om met deze moeilijke gevallen om te gaan en ze op te lossen. Ze kunnen ook achtergrondcontroles uitvoeren om hen te helpen bepalen met wie ze te maken hebben. De experten zullen ook informatie verzamelen om te zien wat voor soort aanval het was. Een onderzoeker zal ook de auteurs van de aanval volgen en identificeren.


Zijn er verschillende signalen dat je waarneemt? Contacteer ons vandaag nog en stap uit de onzekerheid. Discretie gewaarborgd en betaalbaar.


bottom of page